GÖRÜNTÜLÜ

Kaysi: Halkımızla birlikte belediyeyi kayyumun elinden kurtaracağız

DEM Parti Sêrt Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mehmet Kaysi: “Sêrt Belediyesi karakola dönüşmüş durumdadır. Her şeyden önce Sêrt halkıyla beraber belediyeyi kayyum elinden kurtaracağız” dedi.

YEREL SEÇİM

Kayyum eliyle Sêrt kentinin elli yıl geriye görüldüğünü belirten Kaysi, “Sekiz yıldır bu halkın kaynaklarını çalmaktan başka hiçbir iş yapmadılar. Sêrt halkı onların hizmet yapmadığını çok iyi biliyor” şeklinde konuştu.

Botan’ın önemli kentlerinden biri olan Sêrt, Kürt ve Arap halkının birlikte yaşadığı bir kent. İki dönemdir kayyum zihniyeti ile yönetilen kentte, belediyenin yerel halka hiçbir katkısının olmadığını çıplak gözle görmek mümkün. Sêrt halkı, yerel seçimlerde kayyumları tekrardan göndermekte kararlı. Yerel seçimlerin yapılacağı 31 Mart’a sayılı günler kala Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) güçlü bir tabana sahip olduğu Sêrt'te çalışmalarına hız verdi. DEM Parti, Eşbaşkan Adayları Mehmet Kaysi ve Safiye Alağaş ile Sêrt Belediyesi’ni kayyumunun elinden almak için yoğun bir seçim çalışması yürütüyor. AKP iktidarı ise seçimleri kazmak için usulsüz yollara başvurarak Sêrt merkezde 4 adrese binlerce seçmen kaydetmiş durumda.

AKP İKTİDARI SÊRT’İ ELLİ YIL GERİYE GÖTÜRDÜ

DEM Parti Sêrt Belediyesi Eşbaşkan adaylarından Mehmet Kaysi, 1968 yılında merkeze bağlı Kıtmıs köyünde dünyaya geldi. 1990 yılına kadar köyde hayvancılık ve tarım ile uğraşan Kaysi, aynı yıl köyleri boşaltıldıktan sonra Sêrt merkeze taşındı. Kaysi, o günden bugüne hem siyasal alanda mahalle komisyon üyeliğinden il başkanlığı gibi görevler aldı.

ANF'ye konuşan Kaysi, kırk yıldır Sêrt’te Sêrt için mücadele ettiğini belirterek, hizmet sevdalısı olduğunu, mahalle komisyonluğundan il genel meclis üyeliğine kadar görevlerde yer aldığını söyledi. 

Şimdi ise bu hizmete eş başkan adayı olarak sorumluluk aldığını ifade eden Kaysi, "Özellikle 2013'ten sonra Kürt üzerinde ciddi bir baskı ve düşmanlık siyaseti başladı. Bu kadar zulüm ve baskıyı gördükten sonra sorumluluk almak istedim. Kayyumlar devlet ataması değil AKP'nin çalışanlarıdır. Türkiye’de tek adam rejimi var ve tek adam ne derse onlar yapılıyor. Kayyum, belediyeyi gasp ettiği günden bu yana etrafında sadece AKP'li yandaşlar var. Şöyle ifade edeyim; kayyumun özel kalem müdürü, eski AKP il başkanıydı. Belediyeye atanan polis memuru var. Belediyede polisin ne işi var? Bu halkın iradesine ipotek koyan iktidar, belediyeyi de kendisi yönetiyor. Belediyeyi parti olarak biz yönettiğimiz süreçte belediyenin 120 trilyon borcu varken şu an 400 trilyonluk bir borç var. Biz bunların hepsini tespit ettik. O dönem bizim 800'e yakın personelimiz vardı, şu an işe sadece kendi yandaşlarını topladıkları bir iş merkezi haline geldi. Düşünün, İŞKUR'da bir personel alımı olduğunda dahi AKP il başkanının iradesi olmadan bir kişi dahi işe alınmıyor. Bundan dolayı belediyeye alınan bütün personel, AKP yandaşları ve yöneticileri oluyor. Şu anki mevcut kayyum, AKP'nin Sêrt belediye başkanı adayı. Sekiz yıldır bu halkın kaynaklarını çalmaktan başka hiçbir iş yapmadılar. Sêrt halkı onların hizmet yapmadığını çok iyi biliyor. Maalesef AKP iktidarı Sêrt'i elli yıl geriye götürdü. Bunu biz demiyoruz, Sêrt halkı söylüyor" diye konuştu.

SADECE HALKIMIZA HİZMET EDECEĞİZ

Yalnız bırakılan Sêrt halkına hizmet etmek için aday olduklarını belirten Kaysi, "Bizler parti olarak belediyelere yeni gelmiş değiliz. Bizler dört dönem bu kentti sorunsuz bir şekilde yönetmiş bir partiyiz. Ben 35 yıldır bu partinin etrafında çalışmış bir arkadaşınızım. Belediyeyi yönettiğimiz dönemde gerçekten tek hedefimiz halkımıza hizmet etmekti. Arkadaşlarımızın eksik bıraktığı projeleri tamamlamaya geleceğiz. Bunun sözünü veriyoruz. Biz sistem partisi değiliz, anlayışımız ve felsefemiz halkımızdan geliyor. Biz gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren halkımızla birlikte çalışacağız. Sêrt çok dilli bir kent. Bizim Sêrt'te üç dilli bir belediye anlayışımız vardı. Kayyum bu politikamızı ortadan kaldırdı. Çok dilli belediyecilik anlayışımızı geri getireceğiz. Sêrt kentimizde yetişen ürünlerimize önem vererek kooperatifler kuracağız. Sêrt Belediyesi karakola dönüşmüş durumdadır. Her şeyden önce Sêrt halkıyla beraber belediyeyi kayyum elinden kurtaracağız" diye konuştu.